Ploile și vijeliile lovesc România – Anunțul făcut chiar de șefa ANM – Vreme extremă

Se strică vremea în următoarele zile, pe teritoriul României. Directorul ANM a explicat care este prognoza și la ce fenomene ne putem aștepta.

Întrebată care sunt zonele unde se vor strânge cele mai mari cantități de apă în orele și chiar și în zilele următoare, Elena Mateescu, directorul ANM a spus: 

„În regiunile din partea de vest, centru, nord-est a României. Acolo unde rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben până mâine dimineață, la ora 6:00. Vorbim de perioade de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Perioadele vor fi caracterizate de averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului de scurtă durată, care pot lua local aspect de vijelie, izolat căderi de grindină și cantități de apă de 20-25l/m² izolat peste 40l/m².

Această avertizare meteorologică de cod galben generală a fost amendată până în prezent de 10 alerte meteorologice de tip nowcasting de cod portocaliu, pentru că în zonele intracarpatice, mai ales, au căzut pe secvențe foarte scurte de timp, valori de peste 40l/m² ceea ce înseamnă pe  media multianuală a unei luni septembrie în țara noastră 55l/m² .

Doar partea de sud-sud-est a țării, la acest moment, nu este afectată de ceea ce înseamnă fenomenele de instabilitate.

Aici este foarte cald, consemnăm 33° la București și la Turnu Măgurele, în restul regiunii din partea de sud-sud-est valori de peste 30° dar și aici în această noapte și mai ales mâine își vor face apariția ploile, astfel încât și zonele din sudul, sud-estul țării.

Mâine vor fi afectate de ceea ce înseamnă instabilitatea atmosferică, iar de marți vremea va intra într-o ameliorare din perspectiva ariei precipitațiilor și a cantităților. Contăm pe o vreme în general frumoasă și caldă și ceea ce este caracteristic, valori de temperaturi la scara întregii țări între 20 și 2 până la 32°C”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la o televiziune de știri.

 
 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.