Robert Glință a îndeplinit baremul A de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Piteșteanul Robert Glință este primul român calificat la Jocurile Olimpice, de anul viitor! Înotătorul în vârstă de 22 de ani a realizat sâmbătă, 27 aprilie, baremul olimpic în proba de 100 m spate în cadrul unui concurs de la Guangzhou – China.

Sportivul legitimat la CS Dinamo și antrenat de Silviu Anastase a reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. Robert a înotat cele două lungimi de bazin în 53.70 secunde. Baremul stabilit de FINA pentru proba aceasta fiind de 53.85 secunde.

Glință a terminat pe locul trei la 100 m spate la concursul din China, dupa chinezul Xu (52.98) și japonezul Irie (53.25) dar înaintea rusului Kolesnikov (53.99).

Astăzi, Robert va înota și la 50 m spate. Pentru Robert este a doua calificare la Jocurile Olimpice, după ediția de la Rio.

„Contând pentru prima etapă din cadrul circuitului FINA Champions Swim Series, întrecerea a avut un format inedit: la cele 14 probe individuale au fost invitați câte patru înotători de top mondial, care au fost medaliați la cele mai importante întreceri din lume. Legitimat la CS Dinamo, Robert a terminat proba cu timpul de 53,70 de secunde.”, se arată într-un comunicat emis de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.