Peste 90 de cazuri de gripă au fost confirmate în Argeș

Numărul cazurilor de gripă din Argeș au ajuns la 91. De asemenea, de la începutul sezonului și până în prezent, au fost înregistrate trei decese din cauza gripei în județ.

91 de cazuri de gripă au fost înregistrate în Argeș, conform unei informări a Direcției de Sănătate Publică Argeș. Din cazurile menționate, 72 sunt cu virus gripal AH1, 17 cu virus gripal AH3, 2 cu virus A nesubtipat. Unul dintre cele 3 cazuri cu virus A nesubtipat raportate săptămâna trecută a fost tipizat AH1.

De asemenea, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești nu s-au înregistrat confirmări noi de cazuri de gripă la adulți. În total, sunt 76 de cazuri de gripă confirmate, dintre care 30 la adulți și 46 la copii.

Gripa a ucis 89 de persoane la nivel național, potrivit ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Din cauza gripei au murit și trei argeșeni, care aveau și alte boli preexistente. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Piteşti, un alt bărbat, de 41 de ani, din Mărăcineni, şi unul de 43 de ani, din Dârmăneşti. Niciunul nu era vaccinat.