Peste 1.000 de PFA-uri din Argeș ar putea fi radiate

Peste 1.000 de PFA-uri și 380 de întreprinderi individuale din Argeș ar putea fi radiate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de la 18 martie.

Pe site-ul ONRC este prezentată situația persoanelor fizice autorizate (PFA) şi a întreprinderilor individuale (ÎI), până la data de 23 ianuarie, care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate. În acest sens, peste 1.000 de PFA-uri și 380 de întreprinderi individuale din Argeș ar putea fi radiate.

„Oficiul registrului comerţului radiază din oficiu, în termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani de la data intrării în vigoare a legii, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de actul normativ menţionat”, se precizează într-un comunicat al ONRC. Termenul de 60 de zile se împlineşte la data de 18 martie 2019.

Potrivit Legii 182 din 2016, un PFA nu are voie să aibă decât maxim 5 clase de activități conform CAEN, iar o întreprindere individuală poate avea maxim 10 clase de activități CAEN. PFA-urile și II-urile care s-au constituit înainte de modificarea legislației și depășesc numărul de clase permis de lege sunt obligate să-și modifice obiectul de activitate pentru a rămâne doar cu numărul permis. În caz contrar, ONRC va radia aceste PFA-uri și II-uri din oficiu.