Noi detalii despre cazul milionarilor cu afaceri în Argeș, asasinați în Albania

Au trecut patru zile de la masacrul din Albania. Doi albanezi şi un turc, cu afaceri în Argeș, au fost uciși în stil mafiot. Criminalii sunt încă liberi!

Asasinatul s-a petrecut  în localitatea Elbasan din Albania. Cele trei persoane, cu afaceri în Argeș, au fost împușcați în mașina în care se aflau. Este vorba de albanezii Endrit Alibej şi unchiul acestuia, Arben Dylgjeri, respectiv turcul Erdal Duranay.

Autoturismul turcului Erdal, cu numere de Argeș, a fost găsit ciuruit de gloanțe. Înainte de producerea masacrului, victimele tocmai ieşiseră dintr-un restaurant în care luaseră cina. Cele trei persoane se aflau în Albania pentru a petrece împreună Revelionul.

Conform presei albaneze, planul de asasinare a celor trei a fost unul foarte bine pus la punct. Conform site-ului albeu.com, ținta masacrului a fost unul dintre albanezi, respectiv Endrit Alibej.

Ucigașii au fost ajutați de un alt grup criminal

Există suspiciuni că în această asasinare au fost folosite două vehicule. Prima mașină se presupune că l-a urmărit pe Endrit Alibej, în zilele în care acesta a stat în Albania, dar și pe 29 decembrie, ziua în care a fost asasinat.

O altă mașină a fost folosită pe timpul execuției celor trei persoane. Poliția albaneză încercă să-i identifice pe atacatori prin intermediul imaginilor surprinse de camerele video aflate în zonă.

Surse din cadrul poliției au precizat pentru presa albaneză că trei persoane au participat la execuția celor doi albanezi și a cetățeanului turc.  În total, 5 persoane ar fi participat la această asasinare, începând cu urmărirea lor, uciderea și apoi părăsirea locului faptei.

Planul atacatorilor a fost foarte bine organizat. Polițiștii nu au descoperit armele crimei și nici mașina folosită de criminali. După asasinat, ucigașii ar fi fost ajutați de un alt grup criminal, din localitate, astfel încât să nu poată fi detectați de organele legii.

În pofida controalelor efectuate de poliție, nu a fost găsită nicio urmă a atacatorilor, ceea ce adaugă suspiciunea cooperării lor cu un grup influent din zona Elbasan. Investigațiile privind aceste crimă din Albania s-au răspândit în străinătate.

Anchetatorii albanezi au luat contact cu autoritățile din Anglia, Olanda și România, acolo unde victimele trăiau de mai mult timp.

Cei doi albanezi asasinaţi aveau mai multe afaceri în Argeș, printre care și o spălătorie auto. În schimb, turcul Erdal Duranay era administratorul unei firme în a cărei proprietate se află şi fostul Combinat de Fire şi Fibre Sintetice din Câmpulung.

Ținta masacrului ar fi fost albanezul Endrit Alibej. Acesta ar fi fost omorât ca urmare a neînțelegerilor din cadrul unei negocieri cu droguri.

Despre Endrit Alibej se ştie că a fost arestat în decembrie 2013 în Italia, într-un dosar legat de trafic de droguri, poliţia confiscând atunci de la banda sa 2,5 kg de cocaină.