Pericol de inundaţii pe râul Bratia! Avertizare emisă până la miezul nopţii!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis o avertizare de cod portocaliu de inundaţii pe râul Bratia, din judeţul Argeş.Pericolul de inundaţii va fi, potrivit autorităţilor până la 23.55, luni seară.

” Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Bratia, judeţul Argeş.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul mijlociu al râului Bratia”, avertiza Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Pericol de inundaţii există aşadar şi pe afluenţii râului Bratia.

Râul Bratia izvorăşte din munţii Iezer-Păpuşa şi străbate comunele Berevoeşti, Aninoasa, Vlădeşti, Bălileşti, Goleşti, din Judeţul Argeş.  Afluenţii importanţi sunt: Brătioara, Râuşorul, Năvrap, Slănicul.