Autobuzul hibrid, testat la Piteşti! Jurnaliştii au făcut prima plimbare cu noul model

Jurnaliştii piteşteni au fost plimbaţi, luni, cu autobuzul hibrid aflat în probe. Primarul municipiului, directorul societăţii Publitrans 2000 SA şi directorul de vânzări de la Mercedes s-au numărat printre călători. Autobuzul va fi testat la Piteşti, călătorii circulând gratuit, pe traseul Arpechim-Bascov, cel mai lung din Piteşti.

Prezentarea autobuzului hibrid a fost făcută jurnaliştilor care au avut prilejul să se plimbe cu modelul Citaro Hybrid de la Mercedes-Benz. Maşina, adusă direct din Germania, va face un turneu prin marile oraşe ale ţării, Piteştiul fiind primul din acest circuit.

Autobuzul hibrid are o lungime de 12 metri, dispune de 106 locuri, dintre care 34 pe scaune şi este adaptat nevoilor persoanelor cu handicap. După turul făcut cu jurnaliştii, primarul, directorul Publitrans 2000 SA şi a directorului de vânzări  de la firma Mercedes, autobuzul hibrid a putut fi testat şi de călători.

Primăria Piteşti, se doreşte achiziţionarea de autobuze hibride (circa 30 de maşini) dar alte 40 de autobuze electrice. Valoarea unui autobuz hibrid este de 380.000 euro. Finanţarea va fi suportată din bani europeni.