Percheziții la hoți care au devastat o balastieră! Vindeau componentele la fier vechi

Percheziții la un grup de hoți care au devastat o balastieră de Topoloveni. Fără să cunoască valoarea componentelor pe care le furau, indivizii vindeau totul la fier vechi. Societatea prădată nu avea paznic.

Au devastat o balastieră furând, bucată cu bucată! Hoții, trei la număr, au fost depistați în urma unor percheziții făcute la locuințele lor. Au fost găsite unele dintre motoarele furate și alte componente de la banda transportoare.

„Din cercetările efectuate a reieşit că trei bărbaţi de 20-21 de ani, din Căteasca, ar fi pătruns prin efracţie în nopţile de 17 spre 18 şi respectiv 23 spre 24 august a.c., în incinta unei societăţi comerciale, de unde au sustras bunuri în valoare de peste 70.000 de lei.

Cu ocazia percheziliilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri, constând în patru motoare electrice, precum şi alte scule şi unelte susceptibile a proveni sau a fi fost utilizate săvârşirea de infracţiuni. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de peste jumătate.

În urma administrării probatoriului, în ziua de 24 august a.c. a fost luată măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore faţă de P.D.C. de 21 de ani, B.R.F. de 21 de ani şi V.A. de 20 de ani, toţi din comuna Căteasca.

Cei trei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de luare a unei măsuri preventive, împotriva celor trei fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale”, declara Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

La descinderi, oamenii legii au găsit două motoare demontate, două întregi. Hoții care au devastat balastiera, intenționau să le vândă la fier vechi. Ar fi câștigat pe ele cel mult 1.000 de lei, o sumă infimă față de valoarea reală.