Percheziţii la evazionişti! Prejudiciu de trei milioane lei

În această dimineaţă au loc percheziţii la evazionişti! Sunt organizate 13 descinderi în mai multe judeţe. Suspecţii sunt bănuiţi că au adus statului un prejudiciu de de peste 3.200.000 de lei.

Percheziţii la evazionişti! Prejudiciu de trei milioane lei! Poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Argeș şi luptători din cadrul Serviciului Pentru Acţiuni Speciale Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 13 percheziții domiciliare. Acestea au loc la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor.

Cele 13 percheziții la evazionişti au loc în judeţele: Argeş, Mureş, Neamţ, Arad, Călăraşi şi la Bucureşti. În judeţul nostru, mascaţii au descins la trei adrese din Piteşti şi la câte o locaţie din Mioveni, Câmpulung, Costeşti, Bradu şi Coşeşti.

Din cercetări polițiștii au stabilit că, în perioada 2010 – 2012, cei în cauză ar fi înregistrat în evidenţa fiscală şi declarat organelor fiscale achiziţii fictive de bunuri şi servicii. Toate cu scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Altfel spus, suspecţii făceau facturi false din care reieşea că au achiziţionat produse sau servicii, pentru a se scădea cu TVA-ul şi impozitul.

În urma activității infracționale prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 3.200.000 de lei.

15 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

La acțiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Mureş, Neamţ, Arad, Călăraşi şi Poliţia Sectorului 2 Bucureşti.