A murit judecătorul Marius Dumitrescu! Justiția a pierdut un om de valoare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doliu printre magistrați! A murit judecătorul Marius Dumitrescu! Justiția din Argeș a pierdut un om de valoare. S-a stins la vârsta de 59 de ani într-un spital din Bucureşti.

A murit judecătorul Marius Dumitrescu! Justiția din Argeș a pierdut un om de valoare. Ca o ironie a sorții, cu o zi înainte, președintele Klaus Iohannis semnase decretul de pensionare. Marius Dumitrescu, judecător în cadrul Secţiei Penale de la Tribunalul Argeş, a murit marţi seară, într-un spital din București, acolo unde se afla din cauza unei intervenții pe cord. Se pare că au apărut complicaţii care au dus la deces. Întreg sistemul justiţiei din Argeş este cutremurat de această moarte fulgerătoare.

În urmă cu o săptămână, Marinela Cornelia Dumitrescu, soţia judecătorului Dumitrescu, îşi îndemna prietenii să spună o rugăciune pentru soţul său aflat pe patul de spital. Nimeni nu se gândea atunci, la tragedie.
Fiind un om extrem de credincios, Marius Dumitrescu a atras atenţia atunci când a dat o sentinţă, în dosarul de malpraxis, al medicului ginecolog Sorin Pletea, inspirat din Biblie. În 2017 magistratul Marius Dumitrescu a fost premiat de către Consiliul Judeţean Maramureş împreună cu Asociaţia de Creator primind premiul pentru poezie.

Ca o premoniţie acesta a scris o poezie prin care parcă se aştepta ca zielele sale se se sfârşească în noiembrie…

Iau această zi de noiembrie
„Iau această zi de noiembrie
ca pe o afacere personală.
stă să ningă până şi
pe albul colii de scris.
cerul e atât de coborât,
că atinge literele
pe care tocmai le scriu.
învineţite de frig,
cuvintele se aştern
ca o chiciură
peste culorile grav bolnave
şi arterele norilor
sunt pline de soare îngheţat.
lumina tulbure
dă buzna peste mine.
e prea frig în poem,
e prea multă ceaţă.
sigur o să ningă.”

Judecătorul Marius Dumitrescu a făcut şi un album foto cu peste 4000 de fotografii realizate în lăcaşele de cult din ţară şi străinătate. Spera că le va publica într-un un volum cu peste 500 de pagini, fotografii şi texte, în acest sens.