Percheziții la braconieri, în Slobozia! Poliţiştii au găsit ce căutau

În această dimineaţă, percheziții la braconieri, în Slobozia! Poliţiştii au organizat două descinderi la locuinţele a doi fraţi din localitatea amintită. Oamenii legii au găsit ceea ce căutau iar suspecţii vor fi duşi la audieri.

Percheziții la braconieri, în Slobozia! Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Costeşti, au efectuat în miercuri dimineaţă doua percheziţii domiciliare. Erau vizate locuinţele a doi fraţi de 23 ani, respectiv 34 de ani, bănuiţi ca ar fi comis infracţiuni de braconaj cinegetic în perioada 12-18 noiembrie a.c. Există informaţii cum că aceştia practică vânătoarea ilegală cu câini din rasa ogar.

În urma celor două perchezitii au fost ridicaţi doi câini din rasa ogar, susceptibili a fi fost folosiţi la comiterea de infractiuni de braconaj, precum şi carne de vânat, care e posibil să fi fost obţinută tot prin braconaj. Atât câinii cât şi carnea au fost ridicate de oamenii legii.
Vor fi puse în aplicare doua mandate de aducere pe numele celor doi fraţi. Cercetările continua pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Potrivit legii 407/ 20016 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, art 42 punctul b, cei doi riscă pedepse de la 3 la 7 ani sau amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.