Percheziții în Argeș la suspecți de evaziune fiscală! Prejudiciu imens

Polițiștii efectuează mai multe percheziții la suspecți de evaziune fiscală. Descinderile au loc în mai multe județe,printre care și Argeș. Prejudiciul despre care vorbesc anchetatorii este de circa 9.000.000 lei.

Percheziții la suspecți de evaziune fiscală din județele Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Prahova, Argeș, și în municipiul București. Au loc 26 de descinderi la societăți comerciale și persoane fizice suspectate de evaziune fiscală în formă continuată. Aceștia au format un sistem prin care se sustrăgeau de la plata TVA-ului și a impozitului pe profit. Prin acest mecanism, în doi ani, au adus un prejudiciu statului de aproximativ 9.000.000 lei. În Argeș are loc o singură percheziție.

„Din materialul probator administrat până în prezent, au rezultat indicii că persoanele în cauză, în perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2014, ar fi creat un sistem prin care societăţi comerciale controlate şi administrate în fapt de acestea, dar şi societăţi ce aparţineau altor persoane, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, respectiv de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profit.

Activitatea infracțională se realiza prin evidenţierea în contabilitate şi în documentele legale (deconturile de T.V.A. şi declaraţiile privind obligaţiile de plată către bugetul de stat) a unor operaţiuni nereale şi cheltuieli fictive, în baza unor relaţii cu societăţi controlate în fapt tot de persoanele bănuite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 8.982.728 de lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit, eludate la plată.

În vederea continuării cercetărilor, 32 de persoane vor fi conduse la audieri.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti specializați din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., Poliției Capitalei și inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Prahova, împreună cu grupe de intervenție din cadrul S.I.A.S.”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Poliţia Română.