Patron trimis la închisoare pentru evaziune fiscală. Avea afaceri cu cereale

Tribunalul Argeș a dat sentința potrivit căreia, un patron a fost trimis la închisoare pentru evaziune fiscală. Afaceristul are de executat 4 ani, fiindu-i imputat un prejudiciu de peste 5 milioane de lei.

Patron trimis la închisoare pentru evaziune fiscală. Făcea afaceri cu cereale. Tribunalul Argeş a dat sentinţa în dosarul trimis în judecată de procurorii DNA -Serviciul Teritorial Piteşti la începutul acestui an. Bărbatul are de executat o pedeapsă de 4 ani închisoare. Sentinţa poate fi atacată cu apel. Cunoscut în afacerile cu cereale, Florin Falcă a intrat în atenţia procurorilor DNA, fiind trimis în judecată, până acum, în trei dosare penale. În toate, patronul este acuzat de evaziune fiscală, fiind artizanul unui mecanism de emitere a unor facturi de achiziţii de către firme fantomă pentru societăţi care aveau ca scop încasarea de TVA de la stat.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 01 noiembrie 2008 – 30 noiembrie 2010, inculpatul Falcă Florin în calitate de administrator al unor societăţi comerciale, la diferite intervale de timp, cu intenţie directă, a ajutat o altă persoană să sustragă de la plata către bugetul de stat suma de 5.215.354,55 lei, reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Inculpatul a emis 533 facturi fiscale fictive, în numele societăţilor pe care le reprezenta, către firmele controlate de persoana respectivă. Scopul urmărit prin aceste demersuri a fost sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale aferente activităţilor economice derulate (comerţ cu cereale), prin deducerea în mod ilegal a TVA. Pentru aceste acuzaţii Tribunalul Argeş a dispus împotriva afaceristului executarea unei pedepse cu închisoarea de 4 ani.

Florin Falcă a mai fost condamnat în ianuarie 2012, de Curtea de Apel Bucureşti, la şapte ani de închisoare. Decizia de condamnare a fost pronunţată pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, în legătură cu prejudiciul de peste şapte milioane de lei creat prin evaziune fiscală de o afaceristă, administratorul unei firme de comerţ cu cereale.