Orașele în care se oferă cele mai mari salarii din România. Harta exactă a zonelor bănoase

Într-o perioadă în care economia României se schimbă rapid, un aspect remarcabil a captat atenția observatorilor financiari: creșterea semnificativă a salariilor în zece județe din țară. Datele recente arată că Bacău, Mehedinți și Călărași sunt la vârful acestei tendințe, înregistrând cele mai mari creșteri ale salariului mediu net în februarie 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023, cu o creștere care depășește 21%.

Explozia salariilor în România

Conform rapoartelor furnizate de Ziarul Financiar, aceste județe au văzut o ascensiune remarcabilă în veniturile angajaților lor, cu salarii care au depășit pragul de 4.000 de lei. În Bacău, de exemplu, veniturile medii nete ale angajaților au crescut de la aproximativ 3.700 de lei în februarie 2023 la aproape 4.500 de lei în aceeași lună din 2024.

În contrast, județele Hunedoara, Mureș și Harghita au raportat cele mai mici creșteri salariale în aceeași perioadă. Totuși, Bucureștiul, Clujul și Timișul rămân în fruntea listei cu cele mai mari salarii oferite de companii, cu un venit net de aproape 6.200 de lei.

Harta județelor cu cele mai mari salarii din țara noastră

Analizele efectuate de Ziarul Financiar, pe baza datelor Institutului Național de Statistică (INS), arată că județele cu salarii inițiale mai mici au înregistrat cele mai semnificative creșteri salariale. Această tendință reflectă un efort al angajatorilor din regiunile mai puțin dezvoltate de a atrage și de a menține talentele pe piața locală a muncii.Imagine

Datele oficiale arată că zece județe au experimentat creșteri salariale de peste 20% în ultimul an, în timp ce alte cinci județe au avut creșteri sub 10%. Cu toate acestea, cele mai mari creșteri anuale ale salariilor au fost observate în Bacău, Mehedinți și Călărași, semnalând un trend încurajator pentru angajații din aceste regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.