Numere de urgență greșite pe un panou de avertizare, în Parcul 1907, din Pitești!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Numere de urgență greșite pe un panou de avertizare instalat în Parcul 1907, din Pitești. Acesta conține pe lângă reguli de joacă pentru copii și…numere de telefon ce pot fi apelate în caz de urgență. Din nefericire, acestea nu mai sunt valabile de 13 ani.

Panoul cu pricina este instalat în parcul din centrul Piteștiului, la locul de joacă pentru copii, din Parcul 1907. Reprezentanții Administrației Domenilului Public Pitești au scris cu litere de-o șchioapă cum ar trebui să se comporte copiii de peste 3 ani ce au voie și ce le este interzis atunci când sunt în parc.

Numere de urgență greșite sunt adăugate după o serie de sfaturi, unele, hilare, altele, necesare: „Echipamentul se poate utiliza numai în conformitate cu principiul de funcționare. Urcarea se face pe rând, pe rampă, iar coborârea prin alunecare, pe rampă.

Se interzice utilizarea echipamentului fără asigurarea iluminatului natural sau în condiții climatice nefavorabile (n.r dacă se întunecă sau plouă, nu ai voie în parcul de joacă). Copiii trebuie supravegheaţi în permanenţă. Nu vă balansaţi şi nu săriţi pe tobogan, nu vă căţăraţi pe partea exterioară a toboganului…”, scrie pe panou.

Partea interesantă apare la final când ADP „vine în sprijinul cetăţenilor” şi furnizează o listă cu numere de urgență, în caz de nevoie: „Telefoane utile: Poliţie-955, Salvare- 961, Pompieri- 981, Intervenție ADP-223256”. Să le spună cineva și domnilor respectivi că sistemul unic de urgență 112 a intrat în vigoare și este funcțional din anul 2005, mai exact, de 13 ani, iar prefixul la numerele de telefon a fost introdus în România din februarie 2008.

Foto: Facebook- Piteşti Oraşul meu