Nu scăpăm de gripă! Alte 9 cazuri noi, confirmate în Argeş

Direcţia de Sănătate Publică Argeş, anunţă că numărul cazurilor de gripă confirmate a crescut. Nu scăpăm de gripă, astfel că măsurile impuse de Ministerul Sănătăţii rămân în vigoare.

Nu scăpăm de gripă! Alte 9 cazuri noi, confirmate. Dacă săptămâna trecută, DSP anunţa că în Argeş sunt 104 cazuri de gripă, luni, numărul s-a modificat. Au apărut noi cazuri, astfel că numărul total a urcat la 114. Din numărul total de cazuri, 91 sunt cu virus gripal AH1, 21 cu virus gripal AH3 şi două cu virus A nesubtipat.

Reamintim ca de la începutul sezonului gripal până în prezent s-au înregistrat si 4 decese cauzate de virus gripal AH1 confirmat la pacienti cu multiple comorbidităţi, nevaccinati antigripal. Ultimul deces a avut loc săptămâna trecută, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 82 de ani din comuna Ştefan cel Mare, care suferea de multe boli cronice. La nivel naţional au fost înregistrate 131 de decese din cauza gripei.

Având în vedere faptul că nu scăpăm de gripă, în contextul epidemiologic actual, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti se menţin măsurile instituite. Vorbim de măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranţa pacienţilor, cât şi a aparţinătorilor acestora. De asemenea populaţia este sfătuită, în continuare să respecte recomandările specialiştilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal.