Noul campion național școlar la șah, titlu obținut la competiția din aceste zile

Tânărul Andrei Mareșanu Mina a obținut titlul de campion național școlar la competiția organizată în perioada 23–26 februarie în stațiunea Căciulata, județul Vâlcea.

Competiția organizată în memoria Elisabetei Polihroniade, fostă mare maestru internațional, a avut loc în acest an în prezența a zeci de elevi șahiști care s- au întrecut în diferite categorii.

Elevul Liceului Teoretic Carei a obținut medalia de bronz la blitz și s- a clasat pe locul patru la proba șah rapid.

Iar tânărul pregătit de antrenorul Ciprian Sorin Muntean care a concurat la ctaegoria de vârstă U17, Andrei Mina, a câștigat proba de dezlegări și este în prezent noul campion național.

În perioada 23-26 februarie 2023 în stațiunea Căciulata din județul Vâlcea s-a desfășurat Concursul Național Școlar de Șah ELISABETA POLIHRONIADE ediția 2023 organizat de Fundaţia Gambit – Elisabeta Polihroniade în colaborare cu Ministerul Educaţiei  și Federația Română de Șah. 

La acest eveniment sportiv școlar au participat peste 120 de jucători de șah din toată țara, împărțiți pe categorii de vârstă, separat fete și băieți (U07, U09, U11, U13, U15 și U17) care au reprezentat atât clubul sportiv cât și instituțiile de învățământ unde studiază fiecare elev.
Competiția a cuprins trei probe: șah rapid în sistem elvețian cu timp de gândire de 15 minute +10 sec/mutate/jucător, șah blitz în sistem elvețian cu timp de joc de 3 minute+2 sec./mutare/jucător și dezlegări probleme de șah.

Și Județul Tulcea a fost reprezentat in acest an, de Gabriel- Alexandru Guriencu sportiv al clubului de șah A.C.S. Logic Delta și elev al Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ciucurencu” Tulcea, care a concurat  la categoria de vârstă U11.

Alexandru care a intrat în competiție de pe poziția 7, la încheierea celor șapte runde de joc, a reușit să obțină medalia de bronz prin ocuparea Locului III în clasamentul general cu 5 victorii și doar 2 înfrângeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.