Locuințe protejate pentru adulții cu dizabilități din Argeș

Locuințe protejate pentru adulții cu dizabilități din Argeș! Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş va semna, ca beneficiar, pe 13 decembrie, două proiecte cu finanțare europeană.

Două ansambluri cu locuințe protejate vor fi realizate în comunele Băbana și Tigveni. DGASPC Argeș a depus spre finanţare două proiecte. Este vorba despre un „Complex de 3 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Băbana, satul Lupueni” şi despre un „Complex de 4 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Tigveni, satul Bârseştii de Jos”.

Obiectivul proiectelor constă în dezvoltarea de servicii alternative de sprijin pentru viaţa independentă şi integrare în comunitate în scopul creşterii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi.

De construirea şi dotarea unui număr de 3 locuinţe protejate în comuna Băbana vor beneficia 24 de persoane adulte cu dizabilităţi dezinstituţionalizate din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti. De cele 4 locuinţe protejate în comuna Tigveni beneficiază 33 de persoane din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţionala Tigveni.

Valoarea totală a proiectului „Complex de 3 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Băbana, satul Lupueni” este de 4.875.770,00 lei cu TVA.

Valoarea totală a proiectului ”Complex de 4 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Tigveni, satul Bârseştii de jos” este de 5.637.587,19 lei cu TVA.

De asemenea, DGASPC Argeș mai are depuse spre finanţare și alte proiecte pentru realizarea de locuințe protejate, în comunele Bălilești și Ciofrângeni.