Liderii PNL, la finalul ședinței de partid pe proiectul de buget: „Cresc pensiile și salariile, mai puțin ale demnitarilor. Nu vor fi taxe noi, nu ne atingem de pilonul II” – SURSE

Liderii PNL au dat asigurări că noul proiect de buget va fi unul sustenabil, axat pe majorarea pensiilor și a salariilor, cu prioritate pentru categoriile sociale vulnerabile. De asemenea, liberalii au precizat că nu se va pune problema unor majorări de taxe, iar banii din Pilonul II de pensii nu vor fi afectați, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

Luni dimineață, conducerile PSD și PNL au examinat, în ședințe separate, ultima formă a proiectului de buget, care va intra în ședința de guvern, pentru aprobare, iar pe 22 decembrie să fie votat în Parlament. Potrivit surselor Realitatea Plus, liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat, în ședința Biroului Permanent al partidului, că în Coaliție s-a negociat un buget care va permite ca „în 2024 să ne ținem cuvântul față de oameni. Adică să majorăm salariile profesorilor, ale bugetarilor și nu ale demnitarilor. Și să majorăm pensiile.” 

În plus, a precizat fostul premier, acest lucru nu se va realiza în detrimentul investițiilor, ci în paralel cu o creștere a acestora, astfel încât să continue lucrările pe marile șantiere de infrastructură. Și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, dat asigurări că prin noul proiect de buget va crește consistent numărul consulatelor și se vor putea asigura, „în mare măsură”, cheltuielile legate de spitale. Boloș a repetat că nu vor fi taxe noi și că „nimeni nu se ca atinge nimeni de Pilonul II de pensii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.