Judecaţi după ce au ameninţat cu cuţitul doi copii!

Doi tineri, de 18, respectiv 20 de ani, au fost trimişi în judecată, pentru tâlhărie calificată. Nicolae Tamaş, din Piteşti şi Nichifor Gabriel din comuna Dârmăneşti sunt acuzaţi că în luna mai, au ridicat de pe stradă doi copii, în vârstă de 13 ani şi  i-au dus în clădirea fostului restaurant Panoramic . Acolo, sub ameninţarea cuţitului, i-au deposedat de telefoanele mobile.

Autorii provin din familii dezorganizate şi au fost instituţionalizaţi în centre, până la 18 ani. După ce au ieşit, au rămas pe stradă, acolo unde îşi fac veacul. Pe 20 mai, în timp ce erau lângă restaurantul amintit, au văzut doi băieţi. Le-a atras atenţia faptul că, aceştia aveau în mâini telefoane performante. Ca să fura aparatele în valoare de 2.000 de lei. i-au prins pe copii şi ameninţându-i cu un cuţit i-au dus în clădirea dărăpănat.

Tâlharii au fost prinşi la începutul lunii mai. Prejudiciul a fost recuperat. Nicolae Tamaş şi Nichifor Gabriel se află în stare de arest preventiv. Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de trimitere în judecată.

Tânărul în vârstă de 20 de ani, mai are pe rolul Judecătoriei piteşti, alte doruă dosare penale: unul pentru furt calificat, altul, pentru conducerea, fără permis, a unui autovehicul.