Jandarmii montani argeșeni au intrat în posesia unor mijloace de transport noi. În această săptămână au fost date în folosinţă cele două snowmobile precum şi echipamentele individuale de schi la Posturile Montane de Jandarmi Arefu şi Rucăr.

Vehiculele cât şi echipamentele au fost luate în primire de jandarmii montani şi au fost puse la treabă pe traseele turistice.

Având în vedere nivelul de dotare pe care îl are acum fiecare post montan, jandarmii vor fi prezenţi constant în teren cu scopul de a identifica eventuale probleme ale persoanelor care se află în zonă şi vor ţine permanent sub observaţie zonele în care turiştii s-ar putea confrunta cu situaţii dificile din cauza condiţiilor meteorologice.

Cu această ocazie, jandarmii montani recomandă persoanelor care intenţionează să se deplaseze în zonă: „să aibă echipament adecvat sezonului rece şi zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului propus şi gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, iar în caz de accident sau ori de câte ori este nevoie, să ceară sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112”, se arată într-un comunicat emis de IJJ Argeș.

Foto: IJJ Argeș