Ionel Scriosteanu: Drumul expres Craiova-Piteşti, 70% din stadiul lucrărilor

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, a anunţat astăzi că a fost în vizită pe șantierul de pe tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti. Potrivit oficialului stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 70%.

Printr-o postare pe o reţea de socializare acesta a spus că au fost finalizate lucrările de execuție pentru 31/32 structuri (poduri și pasaje). În prezent se execută lucrări de racordare a structurilor cu terasamentul și calea de rulare şi umpluturi necesare terasamentelor, lucrări realizate în proporție de 85%. De asemenea se execută lucrări de săpături pentru terasamente (stadiu de realizare 90%), acestea fiind continuate şi pe ultimul sector de la km 58. Se continuă execuția lucrărilor de realizare a șanțurilor, rigolelor și elementelor de colectare și evacuare a apelor pluviale.

Oficialul a mai spus că au fost realizați 20/30 km din umplutura de balast la cota superioară, sunt în curs de finalizare spațiile de servicii, lucrări realizate în proporție de 95%, lucrându-se acum la ultimele finisaje. De asemenea au fost finalizate lucrările de relocare a utilităților şi se execută lucrări la sistemul ITS și la iluminatul public de pe traseul drumului expres.

„Cei 31,7 km aferenți Lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, cuprins între Slatina și Colonești, este unul din obiectivele de infrastructură rutieră a cărui dare în trafic va fi la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual. Vă reamintim faptul că anul trecut au fost dați în trafic primii 40 km de drum expres în România aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje”- Irinel Ionel Scriosteanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.