Investiție la Spitalul de Pediatrie! Aparatură veche de 35 de ani, înlocuită

Bucătărie nouă la Spitalul de Pediatrie Pitești! Blocul alimentar al unității medicale a fost reabilitat în totalitate și dotat cu echipamente performante. Reprezentanții mass-media au fost invitați să facă o vizită la spitalul de copii, acolo unde de câteva zile s-a dat în folosință bucătăria.

 

La Spitalul de Pediatrie, în vechiul bloc alimentar, exista aparatură încă de la deschiderea unității, din anul 1984. „Echipamentele pe care le aveam înainte de această investiție, unele dintre ele, funcționau de la darea în folosință a spitalului”, a precizat managerul Florina Gheorghe .

Lucrările de reparații capitale pentru blocul alimentar au început în data de 4 iunie 2018 și s-au finalizat în data de 31 decembrie. La sfârșitul lunii ianuarie s-a completat dotarea și cu echipamente.

Investiția totală s-a ridicat la suma de 855.592,28 lei. Din aceasta, lucrările de reparații capitale au fost de 533.351,18 lei, iar echipamente de 322.241,10 lei.
Sursele de finanțare a investiției au fost bugetul Consiliului Județean Argeș și venituri proprii ale spitalului.

„Ne-am gândit ca în momentul în care ne mutăm într-o casă nouă, să avem totul nou. Astfel, după ce CJ Argeş a suportat cheltuielile de infrastructură, conducerea spitalului a decis să achiziţioneze din fonduri proprii echipamentele necesare dotării bucătăriei” – a precizat dr. Adina Enescu, directorul medical al spitalului.

În cadrul blocului alimentar își desfășoară activitatea un număr de 14 salariați. Este vorba de 5 asistente medicale cu atribuții de asistent dietetician, 3 bucătari și 6 muncitori necalificați.

Meniul costă 15 lei/zi

Aproximativ 100 de porții se realizează zilnic în bucătăria Spitalului de Pediatrie din Pitești, cu regimuri și regim comun, în funcție de numărul pacienților internați. O porție de mâncare costă 15 lei pe zi. Mâncarea se servește în caserole de unică folosință.

În urma investiției, blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie a fost reabilitat în totalitate și dotat cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere al tehnologiei.