Înșela din penitenciar piteștenii prin metoda „Accidentul”

Un deținut înșela din penitenciar cetățenii creduli abordând metoda „Accidentul”. Într-o singură noapte, pe parcursul a patru ore, au fost păcăliți trei piteșteni. Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a deținutului și a complicilor.

Înșela din penitenciar piteștenii prin metoda „Accidentul”. Șapte inculpați, cu vârste între 17 şi 43 de ani, în perioada aprilie – mai 2018, au înșelat mai multe persoane, fiind creat un prejudiciu de peste 100.000 de lei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, au destructurat un grup infracțional organizat din Medgidia. În dosar s-au constituit șase părți vătămate.

Conform rechizitoriului procurorilor, trei piteșteni au fost înșelați pe parcursul a patru ore, într-o singură noapte. Acțiunea era controlată de un deținut din Penitenciarul Tulcea. Leonte Chiriac contacta persoanele vătămate. Acesta a mai fost condamnat în decembrie 2017 de Tribunalul Vrancea pentru fapte similare. Are de ispășit o pedeapsă de 19 ani și 2 luni închisoare. Totuși, reușea să coordoneze din pușcărie, cu ajutorul fiului său de 18 ani, grupuri infracționale specializate în înșelătorii.

Grupul infracțional organizat, format din 7 inculpați, era împărțit pe mai multe paliere. Deținutul contacta persoanele, fiul său identifica și racola complicii trimiși după bani.
„Mamă, am lovit o femeie, iar aceasta se află la spital! Am nevoie de bani!”, așa implora escrocul care înșela din penitenciar. Prejudiciul adus în dosar este de peste 100.000 lei.