Începe protestul avocaților din Argeş! Nemulţumiţi de onorarii

De luni, începe protestul avocaţilor din Argeş! Mai întâi vor purta banderole albe. Dacă nemulţumirile legate de onorarii nu vor fi luate în seamă de Ministerul Justiţiei, se va trece la măsuri mai drastice.

Începe protestul avocaților din Argeş, de luni. Toţi cei care fac parte din Baroul Argeş îşi vor manifesta în acest fel nemulţumirea faţă de onorariile mici impuse de Ministerul Justiţiei. Decizia vine după ce au încercat să obţină o renegociere a onorariilor din oficiu.

„În faţa refuzului Ministerului Justiţiei de a renegocia tariful onorariilor din oficiu şi având în vedere atitudinea constantă de a dispune reducerea nejustificată a onorariilor – avocaţii din Baroul Argeş, alături de avocaţi din celelalte barouri, vor începe acţiuni de protest, după următorul program:

1. În perioada 11.02.2019 – 24.02.2019: prezentarea avocaţilor în cauze, purtând o banderolă albă pe braţ;

2. În perioada 25.02.2019 – 10.03.2019: asigurarea asistenţei judiciare exclusiv în cauzele penale în care se discută măsurile preventive;

3. Cu începere din 11.03.2019: neasigurarea asistenţei judiciare, la început câte 30 minute pe zi, timp de săptămână, apoi pe termen nelimitat, până la identificarea şi aplicarea soluţiilor la problemele prezentate Ministerului Justiţiei.

În cadrul protestului toţi avocaţii din barou vor purta banderolă albă pe mâneca robei, pe braţul stâng indiferent de cauza pe care o are.

La sediul judecătoriei la Biroul SAJ vă stau la dispoziţie banderolele.
Cred ca este cazul sa dovedim că suntem uniţi”, este mesajul transmis pe contul de Facebook Avocaţi din Argeş.

Protestul avocaţilor din Argeş ar putea afecta activităţile poliţiştilor şi a instanţelor de judecată. Inculpaţii din dosare vor putea fi audiaţi numai în prezenţa unui avocat. Cei care nu au un apărător ales şi vor avea unul desemnat din oficiu, ar putea să nu fie reprezentaţi, în timpul protestului.