Depistați în timp ce transportau lemne ilegal cu tractorul

Timp de două zile, polițiștii au depistat 16 bărbați care au tăiat sau transportat lemne ilegal în Argeș. A fost confiscată o cantitate de 23 metri cubi de material lemnos.

Mai mulți bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 și 51 de ani, au fost prinși de polițiști când tăiau sau transportau lemne fără documente legale. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 16 amenzi, în valoare totală de 58.000 de lei. A fost confiscată cantitatea de circa 23 de metri cubi material lemnos, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Este și cazul a patru bărbați, depistați de poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş, care transportau ilegal lemne cu un tractor şi trei autoutilitare. Aceștia au primit amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Polițiștii atenționează că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori. Deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

Materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau se confiscă. În funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.