De ziua lui, un individ de 29 de ani, din comuna argeşeană Sălătrucu a ajuns în arest. Acesta a fost fugărit de câine în timp ce se pregătea să spargă casa unei pensionare de 70 de ani. Animalul credincios a fost cel care a dat alarma.

 

Rămas fără bani de ziua lui, tânărul a sărit gardul unei gospodării din comuna Tigveni. Intenţiona să intre în casă şi să caute bani, proprietara nefiind acasă. Nu a apucat fiind fugărit de câine! De cum l-a văzut animalul a început să latre furios şi s-a repezit la intrus. Hoţul a încercat să liniştească patrupedul. Nici gând! Câinele s-a smucit, s-a repezit şi a făcut atât de mult zgomot încât le-a atras atenţia vecinilor. Ca să scape hoţul a sărit gardul înapoi cu „paznicul” pe urmele sale. De partea cealaltă era aşteptat însă, de doi localnici care au sesizat poliţia.

Poliţiştii Secţiei Rurale Tigveni au stabilit în urma cercetărilor, că cel în cauză a mai comis furturi pe raza localităţii. Pe 28 martie hoţul furase suma de 7.500 de lei si un telefon mobil, de la locuinta unor persoane vârstnice. De asemenea, în cursul lunii octombrie 2018, ar fi sustras bunuri în valoare de peste 1.000 de lei de la alte două locuinţe ale unor pensionari. Avea aceaşi modalitate: sărea gardul, intra în casă şi căuta bunuri de preţ sau bani. Din ultima casă spartă, individul furase mâncare şi o lenjerie de pat. După spargeri, suspectul a pierdut toţi banii furaţi la păcănele.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat miercuri, Parchetului de pe lângă Judecatoria Curtea de Argeş cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetarile continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.