Funcție râvnită, scoasă la concurs. Se caută șef pentru Poliția Argeș!

Funcție râvnită de mulți dintre angajații IPJ Argeș, și nu numai, scoasă la concurs! După un an de de tatonări, va fi organizat examen pentru postul de inspector șef al I.P. J. Argeș. Decizia a fost luată la o lună după ce instituția este condusă prin împuternicire de un teleormănean.

Inspectoratul General al Poliției Române a făcut public anunțul că va fi scoasă la concurs funcția de șef al Poliției Argeș, miercuri după-amiază. Pare că dintr-o dată totul se derulează pe „repede înainte”. Asta după ce un an instituția a fost condusă prin delegație și prin împuternicire.

În iulie, surpriza a venit de la Teleorman, polițiștii argeșeni trezindu-se cu un șef din județul doamnei ministru Carrmen Dan, deși fuseseră vehiculate mai multe nume din Argeș. Cu toate că, inspectorul șef Tudorel Pieleanu are împuternicire pe 6 luni, postul a fost scos la concurs la nici o lună de când a fost numit șef la Argeș.

Funcție râvnită, scoasă la concurs pe neașteptate! Când toată lumea credea că domnul Pieleanu este o soluție temporară, a fost făcut anunțul. Timpul de depunere al dosarelor este foarte scurt, cei interesați având termen până marți, 14 august să își anunțe candidaturile. Asta, doar în cazul în care nu se știe dinainte cine va lua examenul așa cum se întâmplă în multe instituții.

Explicația vine tot din rândul polițiștilor. IPJ Argeș are funcție de inspector șef, chestor. Se presupune că în cazul în care domnul comisar șef Tudorel Pieleanu va lua examenul, va avea posibilitatea ca la 1 Decembrie să fie avansat la gradul de chestor, acesta fiind și motivul pentru care a fost adus din Teleorman, în Argeș.

Evident, este de dorit să își depună dosarele la concurs și alți polițiști din cadrul IPJ Argeș ceea ce va face ca „spectatorii din tribune” să aștepte rezultatul mai ceva ca pariuri sportive. Asta explică de ce este o funcție râvnită.

„Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române din Str. Mihai Vodă nr. 4 – 6, Sectorul 5, Bucureşti la data de 12.09.2018, ora urmând a fi stabilită ulterior şi comunicată candidaţilor în timp util şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale.

În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs.

Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul de la proba interviu se depun în termen de 24 de ore de la afişare, la secretariatul Direcţiei Management Resurse Umane din Inspectoratul General al Poliţiei Române”, anunță IGPR.

Înscrierile se fac în zilele lucrătoare la Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Management Resurse Umane din Str. Mihai Vodă nr. 4 – 6, Sectorul 5, Bucureşti, până la data de 14.08.2018, ora 16:00.