Fetiţă trimisă cu elicopterul la un spital din Bucureşti

Vineri dimineaţă, fetiţă trimisă cu elicopterul la Bucureşti, în stare gravă. Micuţa are 5 luni şi suferă probleme respiratorii cauzate de o afecţiune pulmonară.

Fetiţă trimisă cu elicopterul la un spital din Bucureşti! Micuţa are 5 luni şi suferă de o bronhopneumonie gravă. Evoluţia ei a fost una proastă începând de pe data de 20 decembrie, când a ajuns prima dată la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Bebeluşul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Maria Sklodowska Curie Bucureşti fost Budimex. După câteva zile de spitalizare, medicii bucureşteni au trimis-o înapoi la Piteşti. Starea fetiţei s-au înrăutăţit, după ce între timp, s-a infectat şi cu rotavirus.

Încă de joi, starea micuţei se agravase iar medicii piteşteni au încercat să o transfere din nou la Bucureşti, însă li s-a spus că nu sunt locuri disponibile. În această dimineaţă a fost solicitat un elicopter SMUR, pentru a fi efectuat trasnferul. Micuţa respiră foarte greu, chiar şi cu ajutorul aparatelor. Elicopterul a aterizat pe platoul din faţa Stadionului Nicolae Dobrin pentru a o prelua pe fetiţa gravă bolnavă.