ESTERA STĂMOIU, PREȘEDINTE OAMGMAMR ARGEȘ: ”ASISTENȚII MEDICALI ȘI MOAȘELE SUNT VECTORI IMPORTANȚI ÎN PROMOVAREA ȘI MENȚINEREA SĂNĂTĂȚII COPIILOR”

Asistenții medicali argeșeni se implică în promovarea sănătății tinerilor

În cadrul simpozionului organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România filiala Argeș, în colaborare cu Spitalul de Pediatrie Pitești, asistenții medicali din Argeș au participat la evenimentul intitulat ”ÎMPREUNĂ PENTRU O GENERAȚIE SĂNĂTOASĂ-ediția a XI-a”.

Cu o prezentare deschizătoare pentru Ziua Internațională de Luptă Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de droguri, simpozionul a abordat tema ”DE LA DEPRESIE, LA DEPENDENȚE”, evidențiind conexiunea strânsă între aceste două aspecte care se amplifică reciproc, mai ales în rândul adolescenților și copiilor.

Estera STĂMOIU, președintele OAMGMAMR Argeș, a subliniat importanța esențială a asistenților medicali în asigurarea protecției și educației pentru sănătate a tinerilor: ”Sănătatea copiilor este un domeniu în care informarea publică și prevenția joacă un rol esențial, iar asistenții medicali au un rol crucial în acest domeniu. Copiii și adolescenții reprezintă 100% din viitorul țării. Avem responsabilitatea să le susținem sănătatea încă de la naștere.”

Prezentă la eveniment, dr. Adina Enescu, director medical la Spitalul de Pediatrie Pitești, a atras atenția asupra creșterii alarmante a consumului de substanțe ilicite în rândul tinerilor, subliniind impactul negativ asupra individului, familiei și societății.

Lucrările prezentate au acoperit o gamă largă de dependențe, incluzând alcoolul, tutunul, drogurile, medicamentele, utilizarea excesivă a internetului și a rețelelor de socializare, expunerea la ecrane și probleme legate de alimentație.

Sesiunea educațional-profesională a fost susținută de prezentarea lucrărilor științifice elaborate de diverși speakeri, care au abordat subiecte precum dependențele copiilor, dependența de substanțe psihoactive, dependența de alimente, sucuri și energizante, dependența de ecrane, atacul de panică, consecințele psihosomatice ale dependențelor și modalitățile de vindecare și reabilitare.

Nelli Homeghiu, vicepreședinte al OAMGMAMR Argeș, a subliniat că dependențele și depresia sunt probleme de sănătate serioase, cu impact extins de la populația adultă la cea minoră, iar asistenții medicali joacă un rol crucial în implementarea celor mai bune practici în îngrijirea și recuperarea tinerilor cu adicții.
Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.