Escrocii fac „şmenul”, la casele de schimb valutar! Femeie înşelată cu peste 6.000 lei

Escrocii fac „şmenul”, păcălind oameni naivi. O femeie din Câmpulung a fost înşelată cu peste 6.000 de lei. A vrut să schimbe 1.600 de dolari şi a primit o sumă derizorie. Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor să efectueze tranzacţii de acest gen numai la instituţii abilitate.

Femeia s-a dus în centrul oraşului Câmpulung, cu intenţia de a intra la o bacă să schimbe 1.600 dolari. În apropiere, a fost acostată de un individ care i-a oferit un curs mai bune faţă de unitatea bancară.

Escrocul a convins-o cu uşurinţă să accepte să facă schimbul la el. Clienta i-a dat cei 1.600 dolari, şi ar fi trebuit să obţină 6.500 lei. A primit un teanc cu suma negociată, însă, după ce femeia i-a numărat, escorcul i-a cerut înapoi, pretextând că a greşit şi a pus mai mult.

În timp ce se prefăcea că numără din nou cei 6.500 lei, i-a distras atenţia câmpulungencei şi i-a înlocuit teancul. I-a înmânat altul, în care erau puse bancnote mari doar deaspura, în interior fiind bancnote foarte mici.

Ca să fie sigur că victina nu va observa, escocul a creato diversiune şi sub pretextul că vine Poliţia, a dispărut din zonă. Femeia a băgat teancul în geantă şi acasă a observat că avea doar 150 de lei.

A sesizat Poliţia Câmpulung, fiind făcute cercetări pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Cazul este greu de probat pentru anchetatori, dat fiind faptul că escrocul şi-a luat măsurile necesare şi este doar cuvântul lui împotriva cuvântului păgubaşei.

Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al I.P.J.Argeş atrage atenţia cetăţenilor: ” Să nu apeleze la persoane întâlnite pe stradă, ci numai la societăţi special acreditate în acest sens. În acest fel cetăţenii obţin documente doveditoare, dar se asigură şi asupra faptului că nu primesc bani falşi sau sunt înşelaţi.”