Elevi cu păduchi în şcolile din Argeş! Cei mai mulţi sunt de la oraş

Ca la orice început de an şcolar, în unităţile de învăţământ a fost făcut triajul epidemiologic. În urma controalelor au fost depistaţi zeci de elevi cu păduchi. Cei mai mulţi dintre ei provin din mediul rural.

Elevi cu păduchi, depistaţi în şcolile şi liceele din Argeş. O statistică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş,arată că în cele 536 de unităţi din judeţul nostru, au fost examinaţi 71.447 de elevi din totalul de 92.445, înscrişi. Au fost depistaţi 75 de elevi cu păduchi. Cele mai multe cazuri n-au fost depistate în mediul rural, ci la oraş! S-au descoperit păduchi la 41 de elevi din mediul urban şi 34 din mediul rural.

Cei mai mulţi elevi cu păduchi au fost descoperiţi la şcoli, mai exact 52. Alte 12 cazuri au fost la grădiniţe. Deşi poate părea neobişnuit, au existat şi cazuri 10 la licee şi unul la o şcoală profesională.

Este cunsocut faptul că păduchii apar şi se înmulţesc în condiţii precare de igienă personală. Se transmit de la o persoană la alta. De aceea elevii cu păduchi au fost izolaţi la domiciliu şi au primit tratament de la medicul de familie. După tratament a fost făcut un nou control doar asupra celor depistaţi cu păduchi la primul control. Un copil de la o şcoală din mediul urban a fost găsit din nou cu păduchi fiind tratat.