Începe urmărirea penală în megadosarul ROMPREST împotriva conducerii companiei. Este vorba de un prejudiciu uriaș – aproape 950 de millioane de lei.
DNA începe urmarirea penala in megadosarul ROMPREST pentru înșelăciune și evaziune fiscală, uz de fals, constituire de grup infracțional organizat, potrivit surselor Realitatea PLUS.
Suspectați sunt cei din conducerea ROMPREST: acționarul Andrei Dracea, directorul executiv Răzvan Duca Ghenoiu și administratorii Marian Bogdan Adimi și Orlando Valache. Alături de aceștia se află și 7 angajați ai Primăriei Sectorului 1, potrivit surselor Realitatea PLUS.
La dosar există și un autodenunț pentru Bogdan Adimi și Andrei Dracea.
Prejudiciul este uriaș – 944.575.696 lei
Dosarul Romprest a pornit în urma scandalului de la Primăria Sectorului 1 după modificarea unor tarife pentru ridicarea gunoiului.
În perioada următoare sunt așteptate punerea sechestrului pe averile celor vizați în acest dosar.
Este posibil să urmeze și rețineri în acest megadosar Romprest.
Neregulile de la Romprest se întind până la Compania de Aeroporturi București. Este vorba de acțiunile CNAB în Romprest. Compania condusă de George Dorobanțu are 10% din acțiuni, iar alți doi acționari dețin câte 45%. Astfel, ambii au nevoie de CNAB pentru a obține majoritate și pentru a avea influență în Romprest.
Cum este controlat ROMPREST de George Dorobanțu și „la Famiglia” din CNAB – Document exploziv despre blocarea dividendelor
Trioul de la CNAB Dorobanțu-Mândrescu-Duțulescu încearcă vânzarea către Europrest a acțiunilor pe care le detine CNAB la Romprest. In luna ianuarie a acestui an Europrest a trimis o adresă catre CNAB în care își exprima intenția de a cumpăra acțiunile de 10% ale CNAB din cadrul firmei Romprest. În cadrul companiei Romprest s-a convocat o ședință în care să se discute despre plata dividentelor catre actionari. Dorobanțu a făcut un raport in care cerea vanzarea actiunilor, pe motiv că CNAB ul nu are incasari din dividende de la Romprest. Scopul blocarii platii dividentelor este ca in cazul vanzarii actiunilor, niciunul dintre ceilalți 2 actionari, să nu dispună de bani.
CARACATIȚA din jurul directorului aeroportului GROAZEI și rolul ROMPREST – Afacerea din spatele HAOSULUI de pe Otopeni. Cine își bate joc de români
În urmă cu un an scandalul gunoaielor din Sectorul 1 a luat amploare și a ajuns pe masa procurorilor. Potrivit surselor realitatea.net, anchetatorii ar urma să pună sechestru pe bunurile celor care au condus ROMPREST între 2020 și 2021, inclusiv pe cele ale lui Bogdan Adimi, directorul general al companiei.
Totul în contextul în care Ministerul Finanțelor sesizează Parchetul General pentru că șeful de atunci al Romprest ar fi majorat unilateral prețul contractului cu Primăria Sectorului 1. În plus, el ar fi făcut cheltuieli și încasări nejustificate din fonduri publice fără să aibă bază legală sau contractuală.
Răsturnare de situație – Scandalul gunoaielor ajunge pe masa procurorilor – Foștii șefi ai Romprest, averile sub sechestru
Ministerul Finanțelor a sesizat Parchetul General cu privire la faptul că directorul general al ROMPREST, Bogdan Adimi, a majorat unilateral contractul cu Primăria Sectorului 1 și a făcut cheltuieli și încasări nejustificate din fonduri publice fără bază legală și/sau contractuală.
În urmă cu exact un an avea loc un control de amploare al inspectorilor ITM la sediul central al companiei ROMPREST, după dezvăluirile făcute, la Realitatea PLUS, de o fostă angajată.
Reamintim că o fostă angajată a făcut o serie de dezvăluiri explozive, într-o ediție a emisiunii Culisele statului paralel.
Aceasta a mărturisit mărturisit cum firma care ar trebui să curețe cel mai bogat sector al Capitalei încalcă legislația muncii.
În plus, instituțiile statului sunt păcălite cu pontaje false pentru contracte de zeci de milioane de euro.