Deținuți de la Penitenciarul Mioveni, actori într-un teatru de improvizație

Aproximativ 30 de deținuți vor urca, miercuri, pe scenă la Penitenciarul Mioveni, devenind actori într-un teatru de improvizație. Spectatorii vor fi tot deținuți, aceștia fiind cei care vor da teme actorilor.

Deținuți de la Penitenciarul Mioveni, actori într-un teatru de improvizație vor urca pe scenă la ora 10.00. Aceștia nu au rol, pe care să-l fi învățat dinainte ci vor primi temele de la spectatori, fiind nevoiți să improvizeze. Pot fi puși să poate dialoguri, să recite, să cânte sau să interpreteze roluri sau personaje. Publicul, format tot din persoane private de libertate, va fi cel care va alege interpretarea.

Este pentru prima dată când la Penitenciarul Mioveni are loc o astfel de activitate. Face parte din proiectul Behind Bards, cu finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național.

Actorii deținuți au fost îndrumați de actori profesioniști de la București. Aceștia au mai lucrat și cu deținuții de la Penitenciarul Gherla. Scopul acțiunii este de a sensibiliza latura creativă a deținuților și a-i ajuta să se dezvolte într-un mediu propice pentru i viață echilibrată.