Declaraţia unică se depune şi online la ANAF! Termenul limită, 31 iulie

Declaraţia unică, poate fi depusă şi online la ANAF. Termenul limită este 31 iulie. Documentul de impozitare poate fi depus, direct la ghişeu la ANAF sau prin accesarea https://declunica.anaf.ro/

Pentru a simplifica completarea și depunerea online a Declarației Unice, Ministerul Finanțelor Publice – ANAF pune la dispoziția contribuabililor o aplicație informaticã dedicatã, care poate fi accesatã la adresa https://declunica.anaf.ro/.

Declarația Unică se poate completa și depune de la adresa https://declunica.anaf.ro/ dacă se utilizeazã numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual.

Contribuabilii care depun electronic Declarația Unică beneficiază de bonificația de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Tot 5% se acordă, de asemenea, şi pentru contribuțiile sociale datorate.

Termenul-limită pentru depunerea declarației unice pentru persoanele fizice a fost amânat printr-o ordonanță de urgență de pe 16 pe 31 iulie 2018. Prin intermediul acestui formular se stabilesc taxele datorate la stat pentru veniturile din anul 2018. Mai precis, este vorba de impozitul pe venit și contribuțiile sociale de pensii și sănătate.

Declarația unică pentru persoanele fizice a înlocuit formularele 200, 201, 220, 221, 600, 604 și 605. Aceasta este folosită, printre altele, pentru declararea veniturilor independente obținute ca persoană fizică autorizată, pentru declararea veniturilor din chirii, dividende, pariuri sau activități agricole, etc.

Taxele pentru veniturile din 2018 trebuie plătite de persoanele fizice până pe 15 martie 2019. Începând de anul viitor, termenul de depunere al formularului și termenul pentru plata taxelor va fi același an de an: 15 martie.