Actor găsit mort în casă! Zăcea fără suflare în cadă

Actor piteştean găsit mort în casă, luni dimineaţă. Trupul a fost găsit în cadă, după ce pompierii au fost chemaţi să spargă uşa. Dumitru Drăgan, de 79 de ani, locuia singur.

Pompierii au fost chemaţi de fiul actorului, căruia nu-i mai răspundea la telefon, nici la uşă. Dumitru Drăgan, sau Miki Drăgan cum îi spuneau prietenii, locuia, singur, într-un bloc de pe strada Victoriei din Piteşti, în apropiere de Teatrul Alexandru Davila. De două zile acesta nu mai dăduse niciun semne de viaţă.

Militarii au spart uşa şi au intrat, găsindu-l pe actor căzut în cadă. Era decedat de mai multă vreme. Era cunoscut cardiac şi se pare că a murit din cauza unui infarct miocardic.

Actorul Dumitru Drăgan a jucat zeci de ani pe scena Teatrului “Alexandru Davila” dar şi în Braşov şi Baia Mare, interpretând peste 150 de roluri.

Născut pe 2 decembrie 1939 în București, Dumitru Drăgan absolvit Colegiului Național „I.L. Caragiale”, promoția 1956 și a fost admis la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, unde a urmat cursurile de actorie la clasa profesorului A. Pop Marțian, cu asistenții Horea Popescu, Ion Cojar, Mihai Berechet și Cornel Todea.

I-a avut colegi de promoţie pe: Stela Popescu, Rodica Popescu Bitănescu, Sebastian Papaiani, Anda Caropol și alții.

Actorul Dumitru Drăgan a avut roluri şi în filme, cum ar fi: „Dragoste lungă de o seară”, regia artistică Horea Popescu, 1964, „Pentru patrie”, „Din nou împreună”, regia artistică George Cornea, 1978, „Vlad Țepeș”, regia artistică Doru Năstase, 1980, „Întoarcerea Vlașinilor”, regia artistică Mircea Drăgan, 1983, și „Raliul”, regia artistică Mircea Drăgan, 1984.