De Sfânta Filoteia, la Curtea de Argeș sunt așteptați mii de pelerini

Vineri, de sărbătoarea Sfânta Filoteia, la Mănăstirea Curtea de Argeș sunt așteptați mii de pelerini. Preoții țin o slujbă de sfinție a noii Catedrale Arhiepiscopale, după care credincioșii vor trece prin sfântul altar și pe la racla cu moaștele Sfintei Filoteia.

De Sfânta Filoteia, la Curtea de Argeș sunt așteptați mii de pelerini. Oameni din toate colțurile țării vin să se închine și să se roage la Sfântulița. Vineri este dublă sărbătoare la Mănăstirea Curtea de Argeș. Pe lângă cea a Sfintei Filoteia, se sfințește și Noua Catedrală Arhiepiscopală. Locașul are un spațiu liturgic unde vor odihni moaștele Sfintei Filoteia de azi înainte și, altul destinat Necropolei Regale unde se află mormintele Regelui Mihai și a Reginei Ana.

Din cauza numărul mare de pelerini care sunt așteptați, jandarmii au luat măsuri de ordine și au fost montate garduri de protecție. Înainte de încheierea slujbei, la coasă sunt în jude de 1.000 de persoane. Trecerea prin altar și pe la racla Sfintei Filoteia va începe după ora 11,30 când se va termina Liturghia. Reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au pregăti ceai cald și aproximativ 4.000 de pachete pentru credincioșii care vor veni la mănăstire. Aceștia estimează că vor veni la mănăstire în jur de 10.000 de oameni.