CULISELE STATULUI PARALEL. Firma cu un singur angajat care modernizează Gara de Nord

O firmă cu un singur angajat are pe mână 90 de milioane de euro pentru modernizarea Gării de Nord din București. 

Potrivit unui anunţ făcut de Compania Naţională de Căi Ferate, asocierea dintre o firmă din Maramureş şi alta din Bucureşti este responsabilă de modernizare, iar investiţia, făcută din fonduri nerambursabile, se ridică la aproape 420 de milioane de lei. Durata proiectării şi execuţiei lucrărilor este de 4 ani și jumătate.

Oferta depusă de asocierea de firme româneşti numite Gdo Mov Impex SRL și Omega Cert Sistem SRL a fost desemnată câştigătoare. Prima dintre ele, Gdo Mov Impex, este o companie înregistrată în Baia Mare care nu are un site propriu de prezentare, dar în 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 35 de milioane de lei, în creştere cu 71% faţă de anul precedent. Aici lucrează 35 de angajați.

În schimb, Omega Cert Sistem, cealaltă firmă, avea afaceri de doar 442.000 de lei în 2022. Un lucru curios este acela că are un singur angajat. Nici în acest caz nu există un site de prezentare. Potrivit informațiilor apărute în presă, compania e deţinută de o familie din București.

Prin programul de modernizare ar urma să se reabilitaeze spaţiile existente, să se construiască facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, să se creeze spații verzi, să se schimbe vechile sisteme de ventilație și să se modernizeze sistemul de informare a călătorilor. Toate acestea par un vis frumos pentru românii care în prezent sunt întâmpinați de un peisaj dezolant în cea mai mare gară din România. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.