Un nou caz de gripă în Argeș! Copil de 7 ani, diagnosticat cu virus gripal

Un copil de 7 ani a fost diagnosticat cu virus gripal, în Argeș. La Spitalul Județean au fost confirmate 54 de cazuri de gripă la copii.

„Astăzi, 19 februarie, a fost confirmat un nou caz de gripă la nivelul județului Argeș. Este vorba despre un copil de 7 ani. Până la acest moment, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 94 de cazuri de gripă, dintre care 40 la adulți și 54 la copii”, informează Andreea Vasile, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

În contextul epidemiologic actual, în cadrul Spitalului Județean au fost instituite mai multe măsuri specifice privind accesul în unitate.

Astfel, accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient.

În cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute. Vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute.

În secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.