PSIHOLOGUL ȘCOLAR CONSILIER RAFAEL VINTILĂ, NOUL PROFESOR DE LA COLEGIUL NAȚIONAL DINICU GOLESCU

Rafael Vintilă, psiholog și preot, aduce expertiză în gestionarea dificultăților emoționale și comportamentale ale elevilor.

Părintele capelan al Paraclisului din incinta Centrului Universitar Pitești, Rafael Vintilă, absolvent al Facultății de Psihologie, cu un master în psihoterapie și un altul în psihologie militară, membru în colegiul psihologilor și membru în colegiul psihoterapeutilor analitici este, de la începutul aceste luni, profesor consilier psiholog al Colegiului Național Dinicu Golescu din Câmpulung.

În colaborare cu Inspectoratul școlar prin inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu și Ministerul Afacerilor Interne, tânărul preot și psiholog a derulat deja câteva campanii împotriva violenței în școli și traficului de droguri sub coordonarea d.nei Emilia Rodica Ciuc și a directoarei Colegiului Dinicu Golescu, Magdalena Dorcioman, cea care s-a ocupat și de utilarea cabinetului psihologului cu cel mai performant program de evaluare, Cognitrom.

Printre responsabilitățile principale ale psihologului școlar consilier se numără evaluarea și identificarea nevoilor psiho-educaționale ale elevilor, intervenția în cazurile de dificultăți emoționale și comportamentale, și oferirea de suport pentru gestionarea stresului, anxietății sau altor provocări legate de școală și viața personală. De asemenea, acest specialist colaborează îndeaproape cu profesorii și părinții pentru a dezvolta strategii de intervenție individualizate și planuri educaționale adaptate fiecărui elev.

Un alt aspect important al activității sale este prevenția. Prin programe de dezvoltare personală și educație emoțională, psihologul consilier îi ajută pe elevi să-și dezvolte abilități sociale și emoționale, precum gestionarea conflictelor, bullying, comunicarea eficientă și reziliența. De asemenea, el organizează sesiuni de consiliere individuală și de grup pentru a oferi elevilor un spațiu sigur în care să își exprime emoțiile și preocupările.

În plus, psihologul școlar consilier are un rol de suport pentru personalul didactic, oferind îndrumare și formare în abordarea elevilor cu nevoi speciale sau cu dificultăți în proces.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.