Cioban, tăiat, salvat de salvamontiști de pe Culmea Oticului! Operațiunea a durat 5 ore

Ciobanul salvat se afla la o stână amplasată pe Culmea Oticului, în munții Făgăraș la peste 1800 metri altitudine. Colegul său a sunat la 112 panicat. Spunea că ciobanul s-a tăiat cu toporul la o mână și nu-i poate opri sângerarea.

Ciobanul rănit era în vârful muntelui, de aceea, apelul a fost direcționat către Salvamont. Tocmai în acel moment, angajații de la Salvamont Nușcoara, primii care puteau interveni, se aflau într-o altă acțiune de salvare. Apeușl era unul îngrijorător, de aceea, Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, a decis să plece el să-l salveze pe cioban.

Victima era la stâna Oticu, amplasată la peste 1.800 metri altitudine pe un drum de munte, greu de parcurs. Ciobanul rănit încercase să taie un lemne și din greșeală își dăduse cu toporul peste mână. Își provocase o rană care sângera abundent. Exista riscul ca omul să intre în șoc hemoragic

Șeful Salvamont a pornit pe Culmea Oticului în jurul orei 23,00 și după o operațiune de salvare care a durat mai bine de 5 ore, în jurul orei 4,15, ciobanul a fost predat unui echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă, fiind transportat la spital.