Căutat de germani după ce le-a furat cuprul! Argeşeanul va fi extrădat

German police secure the main train station in Munich, Germany, January 1, 2016. REUTERS/Michaela Rehle TPX IMAGES OF THE DAY

Un argeşean de etnie rromă era căutat de germani după ce le-a furat cuprul. Autorităţile au emis pe numele său mandat european de arestare preventivă. Bărbatul a fost reţinut, urmând să fie extrădat autorităţilor bavareze.

Căutat de germani după ce le-a furat cuprul, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Merişani, a fost ridicat de acasă de mascaţii şi de poliţiştii Postului Merişani, fiind reţinut. De etnie rromă, acesta a stat o perioadă în Germania. Acolo, s-a ocupat cu ce ştia el mai bine: cu furatul. Şi după ce ani de-a rândul în România, a sustras fier vechi, s-a gândit să profite de experienţa acumulată. Aşa că şi în Germania a avut acelaşi job: a furat metale neferoase, în valoare de 48.000 de euro. Mai exact, cupru! Ştia el că în România cuprul este la mare căutare. Anchetatorii germani l-au identificat ca fiind autorul furtului, însă în perioada cercetărilor a părăsit ţara, întorcându-se în România. A fost emis mandat de arestare european.

Bărbatul căutat de germani a fost luat de acasă de oamenii legii, fiind reţinut. Miercuri, Curtea de Apel Piteşti a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea extrădării.