EVOLUȚIA CULTURALĂ ȘI URBANISTICĂ A ORAȘULUI PITEȘTI ÎN ANII 1950-1960

O privire detaliată asupra dezvoltării culturale și urbanistice a Piteștiului în perioada anilor 1950-1960.

În anul 1956, Emil Constantinescu a absolvit Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Pitești, devenind ulterior rector al Universității din București și președinte al României (1996-2000).

În noiembrie 1957, Secția de Estradă a Teatrului ”Alexandru Davila” din Pitești a fost înființată, avându-l ca fondator pe Constantin Zărnescu, actor și regizor cu numeroase succese pe plan intern și internațional.

Extinderea Poștei Centrale din Pitești a avut loc în anii 1958-1959, prin construirea Pavilionului Centralei Telefonice, adăugând un nou spațiu util.

În august 1958, Casa de Cultură a Tineretului din Pitești a fost deschisă, devenind ulterior Casa Studenților, sub conducerea unor personalități precum Emil Plăpceanu și Mircea Marandici.

Vizita liderilor politici Gheorghe Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu în februarie 1961 a adus decizii importante pentru oraș, inclusiv proiectele pentru Filatura Noi de la Textila și Combinatul de Prelucrarea Lemnului.

Orchestra Simfonică a Palatului Culturii s-a format în octombrie 1961, adunând cadre didactice, suflători, elevi și dirijori precum Willi Bruker și Marius Giura.

Între anii 1962-1965, cartierul Calea București din Pitești a fost construit, oferind 2.270 de apartamente, sub îndrumarea arhitectului Dan Prodescu și a șefului de șantier Ion Amuzescu.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.