Braconaj stopat de jandarmii argeşeni la Leordeni!

Braconaj stopat de jandarmii argeşeni! Azi-noapte, jandarmii au depistat pe raza localităţii Leordeni o persoană, cu trei câini rasa ogar, care se pregătea de vânătoare, însă fără a avea autorizație legală.

Braconaj stopat la Leordeni! Azi-noapte, în jurul orei 00:30, jandarmii au observat pe raza localităţii Leordeni două fascicule de lumină, specifice unui proiector. Jandarmii s-au deplasat înspre locul de unde provenea sursa de lumină, iar la faţa locului, au găsit un autoturism de teren care avea ataşată o remorcă, compartimentată în 4 sectoare, având destinaţia de transport câini.

În maşină a fost găsită o persoană de sex bărbătesc, iar în remorca de transport au fost găsiţi trei câini aparţinând rasei „ogar”, animale folosite de regulă pentru comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic.

S-a procedat la identificarea, legitimarea şi controlul corporal al persoanei, precum şi la controlul autoturismului. Pe fir au intervenit lucrători de poliție din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase precum şi din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Leordeni. Conform organelor legii, persoana cu pricina se pregătea de vânătoare fără autorizație legală.

Jandarmii au întocmit documentele de constatare conform prevederilor legale în vigoare rezultând un dosar care a fost înaintat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş în vederea continuării cercetărilor.

Conform legii 407/2006 privind vânătoarea şi fondul cinegetic, vânătoarea fără autorizaţie legală, prin folosirea ogarilor sau a metişilor de ogari, constituie infracţiune de braconaj.

Poze: IJJ Argeș