Bilete plătite cu cardul, direct în autobuz, la Piteşti

O facilitate urmează a fi introdusă pentru călătorii care folosesc transportul public local din Piteşti. Pasagerii vor putea să îşi plătească biletul cu cardul, direct în autobuz.

Bilete plătite cu cardul, direct în autobuz, la Piteşti, este proiectul ce urmează a fi implementat de societatea de transport public local.

„S.C. Publitrans 2000 S.A., dorește să introducă încă din prima jumătate a anului 2019, un sistem modern de plată pentru biletele de călătorie, direct în autobuz, prin intermediul cardurilor bancare care au funcția contactless.

Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze. Validatorul va elibera o dovadă de plată. Utilizatorul va trebui să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif al călătoriei perceput și prin alte metode de plată deja existente în Pitești – 2 lei/călătoria.

Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Pitești, în mediu deplin securizat”, anunţa viceprimarul Sorin Apostoliceanu.