Bărbat mort de gripă în Argeş! Primul caz de deces din judeţ

Numărul cazurilor de gripă confirmate, creşte zilnic, vineri, fiind înregistrat şi un deces. Un bărbat mort de gripă în Argeş, a făcut ca, la această oră,  bilanţul morţilor să ajungă la 35, la nivel naţional.

Bărbat mort de gripă în Argeş! Primul caz de deces din judeţ, a fost anunţat vineri dimineaţă de Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Este vorba de un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna Mărăcineni, care pe fondul unor afecţiuni grave preexistente a decedat. Se spune că bărbatul era bolnav de leucemie iar gripa i-a fost fatală. Acesta nu era vaccinat. Numărul deceselor provocate de gripă creşte de la o zi la alta. Bilanțul a ajuns la 35 de români care au murit de când a început sezonul virozelor respiratorii.

În judeţul Argeş erau înregistrate vineri dimineaţă, 46 de cazuri de gripă confirmate, din care 35 de cazuri au virusul AH1 şi şi 11 cazuri au virusul AH3. Medicii insistă asupra vaccinării, precizând că este cea mai bună formă de protecţie.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş recomandă populației să aplice cu rigurozitate a recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal:
• Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
• Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
• Respectarea etichetei tușei și strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/strănut la nivelul parții interne a articulației cotului);
• Igiena adecvată a mâniilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;
• Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical;
• Continuarea vaccinării antigripale
În funcție de situația epidemiologică, unitățile sanitare sunt responsabile să limiteze accesul vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc crescut.