Autobuz hibrid, testat la Pitești! Municipalitatea dorește achiziționarea prin fonduri europene

Firma care asigură transportul local în Pitești, SC Publitrans 200 S.A. va realiza o nouă testare cu un autobuz produs de firma Mercedes-Benz, divizia premium a Grupului Daimler AG. Este vorba despre noul model Citaro bazat pe o tehnologie hibrid, cu motorul electric integrat între motorul cu ardere internă diesel şi cutia de viteze automată.

Autobuzul are o lungime de 12 metri, dispune de o capacitate de 106 locuri, dintre care 34 de locuri pe scaune şi este adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.

Autobuzul hibrid va fi pus în circuit pe traseele din Pitești în data de 23 iulie 2018 pentru a putea fi testat gratuit de către piteșteni. În ceea ce priveşte traseele şi orarul de transport, acestea vor fi comunicate ulterior, în urma acordului cu firma ofertantă.

Reamintim că Primăria Municipiului Piteşti doreşte achiziţionarea unor autobuze din fonduri europene nerambursabile în acest sens mai multe tipuri de autobuze tip hibrid au fost deja testate inclusiv de către piteșteni.

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu a răspuns întrebărilor piteștenilor care doreau să știe de ce nu sunt achiziționare autobuze care funcționează pe GPL (Gaz petrolier Lichefiat- LPG), ca la Viena: ”Am încercat pe GNC(Compressed Natural Gas ), dar nici asa nu am avut succes, se pare că se doresc cele electrice….în loc de 20 electrice putem lua 40 pe GNC… Se dau bani și pentru stații de încărcare, atât pe electric cât si pe GNC. Am avut întâlniri cu cei de la Distrigaz si chiar vor sa faca gratis o stație GNC daca luam autobuze.”