Au sustras bunuri dintr-o autoutilitară! Cinci persoane cercetate pentru furt

Mai multe persoane din localitățile Băiculești și Merișani sunt cercetate pentru furt calificat. Au sustras bunuri dintr-o autoutilitară parcată în incinta Târgului Săptămânal din Bradu.

Cinci persoane sunt cercetate după ce au sustras bunuri dintr-o autoutilitară. În noaptea de 2 spre 3 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au identificat doi bărbați din Băiculești, de 31 și 33 de ani, și trei bărbați din Merișani, de 21, 27, și 36 de ani, bănuiţi de furt calificat.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că persoanele ar fi pătruns prin efracţie într-o autoutilitară parcată în incinta Târgului Săptămânal. De aici au fost sustrase 6 anvelope auto, 3 jante auto şi un cric hidraulic.

Cei în cauză au fost depistaţi în scurt timp de o patrulă a Secţie 2 Poliţie Piteşti. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 1.000 de lei a fost recuperat integral şi restituit părţii vătămate.

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În aceasta dimineață, față de 3 dintre suspecți a fost dispusă măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Urmeaza ca acestia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii atrag atenția că, la infracțiunea în care împăcarea părților înlătură răspunderea penală, rolul persoanei vătămate este unul activ. Persoana vătămată trebuie să discearnă dacă e bine să ajungă la o înțelegere cu persoana acuzată, atât pentru el cât și pentru cei din jurul lui.