Atac armat în Statele Unite. Cel puțin 22 de oameni sunt morți, iar alți 50-60 sunt răniți VIDEO

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise şi alte zeci au fost rănite în mai multe atacuri cu armă de foc în statul Maine din nord-estul Statelor Unite.

Împușcăturile au avut loc în trei locuri: o pistă de bowling, un restaurant şi un centru logistic al unui supermarket Walmart, potrivit CNN. Suspectul este „încă în libertate”, potrivit poliţiei din comitatul Androscoggin, care a publicat fotografii în care apare un bărbat alb, înarmat cu o puşcă semi-automată.

„Avem 22 de morţi confirmaţi şi mulţi, mulţi răniţi”, a declarat pentru CNN Robert McCarthy, alesul din Lewiston, oraşul în care s-a produs tragedia.

Statele Unite plătesc un preţ foarte greu pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele. Ţara are mai multe arme individuale decât oameni.

Excluzând sinuciderile, mai mult de 15.000 de persoane au murit în urma unor violenţe cu arme de foc în această ţară de la începutul anului, potrivit Gun Violence Archive (GVA).

Istoria recentă a Americii este marcată de crime în masă şi niciun loc din viaţa de zi cu zi nu pare sigur, de la locul de muncă la biserică, de la supermarket la discotecă, de la drumul public la transportul în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.