Alte 7 persoane condamnate în „dosarul sclaviei de la Berevoești”. Peste 18 ani de închisoare…

Alte 7 persoane au fost condamnate în dosarul „stăpânilor de sclavi” de la Berevoești. Pe 4 ianuarie, Curtea de Apel Pitești a dat hotărârea definitivă într-un alt dosar al romilor acuzați de trafic de persoane, trafic de minori şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Alte 7 persoane au fost condamnate! Instanța a respins apelurile formulate de inculpaţi ca nefondate. Astfel, cei 7 „stăpâni de sclavi” de la Berevoești au rămas cu pedepsele stabilite de Tribunalul Argeș.

Aceștia au fost condamnați la pedepse cuprinse între 5 ani si 2 luni şi 18 ani şi 10 luni închisoare. Pedeapsa cea mai mare, de 18 ani şi 10 luni, a primit-o Bădală Costinel, pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Acesta a torturat, timp de mai multe luni, doi minori. Celelalte pedepse sunt: Traian Păun (fiul)-10 ani; Păun Petruţa Minuca-8 ani şi 6 luni; Florin Feraru-8 ani, 5 luni şi 10 zile; Feraru Ancuţa Mariana-5 ani şi 2 luni; Păun Traian-11 ani şi 6 luni şi Vasilica Păun-7 ani şi 4 luni. Cei 7 inculpați trebuie să plătească şi daune de 160.000 de euro la opt victime.

Lotul romilor de la Gămăcești, comuna Berevoești, a fost împărțit în șase dosare pe rolul instanțelor argeșene. În total, au fost trimiși în judecată de procurori 38 de persoane. 37 dintre inculpați au fost condamnați. Aceștia au primit pedepse cuprinse între 3 ani și 18 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Față de un singur inculpat, instanța a decis disjungerea cauzei, în vederea efectuării unei expertize medico legale.